De ce nimeni nu crede victima…

Partea cea mai grea a abuzului e procesul de conștientizare ca ești singură în tot rahatul acesta. De cele mai multe ori vei fii singură și prietenii apropriați pe care îi mai ai și nu au format o coaliție împotriva ta cu narcisistul nu te vor înțelege!

Și nu trebuie învinuiți, probabil și tu ai fost în situația în care să fii fost nevoită să alegi între două persoane care se acuză reciproc de abuz (emoțional, fizic, financiar) și ai ținut partea primei persoane care ți-a spus de abuz.

Asta este ideea de bază, noi ca oameni avem tendința să ascultăm PRIMA persoană care vine la noi cu o relatare (de aceea este atât de importantă prezentarea știrilor regim breaking news).

Narcisistul prin campania de defăimare a avut grijă să spună tuturor cât de nebună ești, cât de destabilizată psihic ești, cât de proastă ești sau cum le-ai furat banii, le-ai distrus proprietatea, i-ai bătut și i-ai înșelat (deși ei fac asta și se folosesc de tehnica „proiectării” acuzându-te pe tine ce ceea ce fac ei).

El are mult mai multe de câștigat dacă te vorbește de rău, dacă îți strică reputația și îți ruinează credibilitatea. El nu are nimic de câștigat dacă te iubește ca o persoana normală. Narcisiștii au nevoie de atenție, milă, compasiune și compătimiri.

Vor spune tuturor că nu meriți un gram de încredere ca să fie pregătiți pentru atunci când vei pleca. Vor să fie siguri că nu ai la cine să apelezi și cine să te asculte, o altă lovitură pe lângă abandonul la care te-au supus, abuzul emoțional și fizic. Izolarea stă la baza abuzului și manipulatorii știu că lumea are nevoie de dovezi foarte clare ca să te creadă mai ales dacă nu te-au bătut și nu ai urme.

De ce? Pentru ca foarte multă lume minte ca sunt abuzați! Ghici cine sunt ? Narcisiștii! Au reușit singuri prin pervertirea adevărului să otrăvească această fântână, distrugând și mai mult speranțele supraviețuitorilor abuzului emoțional.

Dar victimizarea închipuită pe care o face narcisistul se distinge foarte clar de ceea ce simt victimele care evadează din iadul narcisist.

Cum? O victimă va căuta ajutor, un manipulator pervers va căuta compătimire și milă.

Ei nu vor să se schimbe, în capul lor sunt deja perfecți și ceea ce fac „le merge” foarte bine.

O victimă are nevoie disperată de validare și asta a fost motivul pentru care am început acest blog! Dacă o singură victimă va citi tot ceea ce am scris aici și va  spune : „Wow! Nu sunt nebună! Am avut dreptate!” sunt mulțumită și fericită.

Educația este foarte importantă și insuflarea speranței este esențială!

Ești o victimă, nu, nu e vina ta! Da, te vei face bine! Vei supraviețui acestui capitol din viața ta!

Da, nimeni nu te crede! Da, manipulatorul a spus tuturor ca TU l-ai bătut, ca TU l-ai distrus și ca TU l-ai mințit!

Da, știu că nu sunt lucruri adevărate! Da, știu ca ai fost provocată și provocată să acționezi ca un animal, să țipi la ei și să le spui să nu mai fie răi.

Da, știu că au avut un rânjet mare pe față când se uitau la tine cum plângeai.

Da, știu ca nu sunt persoane normale.

Chiar dacă nimeni nu te crede, nu ești singură! Ai un sistem de sprijin în această comunitate a supraviețuitorilor abuzului narcisist.

Este mult mai ușor să păcălești un om decât să îi demonstrezi că a fost păcălit!

Cei care îl cred pe narcisist și evită adevărul, învinuindu-te pe tine deja au devenit maimuțe zburătoare!

Distanțează-te de ei! Lecția asta dură de viață îți este dată să realizezi că ești singura ființă care trebuie să te valideze, ai nevoie ca tu să te iubești pe tine în primul rând.

Nu te va crede nimeni dar ghici ce?  nu ai nevoie de ei!

Fiți liberi, fără narcisiști!

N.

Reclame

2 gânduri despre „De ce nimeni nu crede victima…

  1. Aici am sa te contrazic putin. Intamplarea face sa lucrez in media :). Desi in principiu ai dreptate si stirile nu se mai filtreaza asa cum ar trebui, regula cere sa nu ei niciodata de bun o relatare pana nu ti-o confirma trei surse. Natalia, am sa-ti spun ceva care te va soca putin. Noi traim intr-o lume cu tendinte clare de narcisism. Copii sunt invatati de mici ca viata este o competitie dura si ei trebuie sa fie cei mai buni. Egoismul si narcisismul sunt aceeasi parte stricata a unui mar. Dar este o parte din lumea in care traim.

    Apreciat de 2 persoane

  2. Bună Albert! Mulțumesc pentru comment! ai dreptate copiii sunt crescuți să fie din ce în ce mai puțin empatici și mult mai preocupați de sine chiar dacă asta înseamnă să fie în detrimentul semenilor. Sper să aduc acest subiect de discuție un pic în față pentru că lipsa compasiunii și a empatiei ar avea consecințe extrem de grave asupra societății (gândește-te ce se întâmplă în SUA acum când fondurile de ajutorare a persoanelor bolnave, cu handicap, a veteranilor care suferă de Sindrom Post Traumatic au fost tăiate pe motiv că nu sunt cheltuieli „necesare”).

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s