Mă va căuta din nou? (Hoovering/ Aspirarea înapoi în relație a victimei)

Narcisiștii sau narcopații (cum sunt denumiți cei care intră în sfera tulburărilor antisociale) sunt mândri și se simt în control doar atunci când pot trezi sentimente foarte puternice în victimele lor!
De orice fel, dar în special cele cu impact negativ. În stadiul de idealizare (luna de miere) narcul se hrănește cu sentimentele TALE adevărate de iubire, idolatrizare și adorare. Ei sunt incapabili să le ofere partenerei aceleași sentimente pentru că nu le înțeleg și nu le pot simți!

Însă nimic nu este sustenabil de sine stătător pe o perioadă nelimitată așa că energia și atenția ta fiind unilaterale se vor epuiza ( mai repede sau mai târziu). În criză și panică de timp, narcisistul încearcă să îți provoace orice alt fel de sentiment ( negativ, de cele mai multe ori): gelozie, tristețe, frustrare, furie, ură, etc. De ce? Au nevoie de sentimentul de control și le este frică de abandon așa că vor încerca să îl provoace ei știind că măcar au „controlat” cumva acest lucru „inevitabil”!

Repet, acești retardați emoționali decid să nu își rezolve problemele sentimentale și afective și preferă să aleagă un abandon impus sau să crească intensitatea abuzului până când victima pleacă singură!

După ce victima pleacă există mai multe scenarii.

În funcție de „potențialul” tău ( statutul social, „combustibilul” emoțional pe care îl generezi, cât de mult sau de puțin îi satisfaci ego-ul, cât de mult îl susții financiar sau nu) asta va determina cum se comportă narcisistul după decartare sau după abandon.

Hoover sau „aspirarea” victimei înapoi in iadul narcisist are ca scop tragerea de timp și reluarea relației cu narcopatul pentru încă un ciclu ( idealizare, devalorizare, decartare, aspirare). Denumirea provine de la aspiratorul Hoover (cel ilustrat în poza).

Relația odată reluată redevine de tipul „gazdă – parazit”, în urma căreia victima este din nou drenată de resursele ei ( materiale, financiare, spirituale și emoționale) și abuzul este reluat după o scurtă perioada „romantica”. Abuzul din noul „ciclu”al relației devine mult mai intens decât anterior.

  • Hoover inițial ( Initial grand hoover) este o mișcare strategică prin care narcisistul vă v-a bombarda cu o serie de scuze false, de compasiune învățată, încearcând să vă sensibilizeze și să vă câștige mila și compasiunea  „turnând” multe complimente (false): „Ești totul pentru mine, fără tine vreau să mă sinucid”, „Nu ai văzut cât de mult am slăbit/ m-am ogărit / am plâns fără tine”, „Mi-am dat seama că nicio fată/ actuala/ fosta/ etc nu e ca tine!”,  „Ești mult prea bună pentru mine,  nu te merit, știu, dar te rog, dă-mi o șansă!” șamd

113724-111583113724-111583113724-111583113724-111583

STOP!!!!!!!!

Nu te lăsa manipulată! Acești oameni trăiesc numai pentru a se simți în control și pentru asta fac orice! Dacă tu ai plecat ( abandon sau evadare) sau ai fost decartată și planurile lui nu au ieșit așa cum spera ( actuala parteneră este „sub tine”, este singur, îi dădeai ceva care nu mai găsește în altă parte) el va încerca să re-dețină controlul pe care îl avea asupra ta!

~~~~NIMIC MAI MULT!!!~~~~

Nu uitați ca acești oameni nu dispun de capacitatea de a simți emoții precum dragoste, afecțiune, compasiune, regret și empatie fata de cei din jur !!! Pur și simplu partea creierul care permite exprimarea acestor abilități este absentă sau subdezvoltată!!! = Retard emoțional.

  •   Hoover malign (Malignant Hoover) este o încercare de „aspirare” a victimei cu caracter răuvoitor, bazată pe teama, teroarea și frica instilată în victima și fondate pe niște mici „legături” pe care le mai are cu aceasta (legale, morale, sentimentale, fizice) cum ar fii copii, bunuri materiale, afaceri, animale de companie etc.

Amenințări de genul: „Nu o sa te mai vrea nimeni, ești o distrusă” „Mi-ai dat o boală cu transmitere sexuală!” „Vreau înapoi tot ce ți-am dat!” „Te dau în judecată!” „Le-am spus tuturor ce fel de om ești!”  „Ești nebună/ curvă/ o scursură de om!” „Îmi datorezi XXX suma de bani!”.

113724-111583113724-111583113724-111583113724-111583

STOP!!!!!!! Odată ce ați implementat Fără Contact (FC) rămâneți fără contact sau fiți tot timpul pregătită ( înregistrare audio/ video a convorbirilor, screenshots, documentație) sau mergeți cu una sau mai multe persoane de încredere ( avocați dacă e cazul) dacă trebuie să vă întâlniți față în față cu narcopatul.

Narcopații nu au remușcări! Dar le este frică de autorități și le este frică să fie expuși pentru oamenii de nimic ce sunt și se tem să afle cei din cercul lor ce persoană abuzivă sunt în intimitate ( deși sigur și ei au observat unele „stegulețe roșii”).

Fiți înconjurată de prieteni și familie sau alte persoane de încredere! Nu vă lăsați intimidate de persoanele acestea care se bazează pe reacțiile voastre emoționale și fizice ( frică, teroare, teamă, etc).

  •  Hoover prin proximitate (Hoover by proxy). Altă abordare a narcisistului este folosirea a terțe persoane care se numesc „maimuțe zburătoare” după ajutoarele vrăjitoarei (caracterul malefic ) din Vrăjitorul din Oz”.

400px-Flying_Monkey_full

Aceste maimuțe zburătoare ( post separat despre maimuțe zburătoare) vă vor inspecta profilul de Facebook, de Instagram, vor pune întrebări cunoscuților tăi despre tine și ce mai faci sau vor întreba direct, cu o „afectare” și o preocupare falsă. Dacă ești dispusă să le spui ceea ce te deranjează sufletește ( cât de mult ai pătimit în relație sau la serviciu sau în familie, dacă aceste locuri ca au pioni principali narcisiștii/ psihopații/ sociopații) se vor folosi de aceste informații împotriva ta!

Maimuțele zburătoare servesc unui singur scop –> să îi raporteze narcisistului starea ta ( fizică- cum arăți, dacă te-ai îngrășat sau ai slăbit, etc, mentală- dacă ești „dusă cu pluta”, afectată vizibil, incapabilă să te concentrezi, sufletească- te mai gândești la narcisist?).

113724-111583113724-111583113724-111583113724-111583

STOP!!!!!! Nu vă lăsați manipulate de persoane care nu întreabă NICIODATĂ sau FOARTE RAR de voi apoi dintr-o dată sunt „foarte interesate” de tine și de ceea ce simți!

Sunt maimuțe zburătoare ( conștient sau nu, explic în postul separat despre asta).

main-qimg-64e155db9a8da55e970080e5cf6ee785-cmain-qimg-64e155db9a8da55e970080e5cf6ee785-cmain-qimg-64e155db9a8da55e970080e5cf6ee785-c

Narcisiștii și persoanele toxice nu au nevoie de foarte mult efort ca să știe că v-au făcut rău și să se simtă bine din acest motiv! Este suficient gândul în imaginația lor bolnavă că suferiți sau plângeți pentru ei ca să se simtă că „v-au facut”/ „v-au păcălit” ( sunt absolut bolnavi mentali!).

Că este un hoover pe care nu îl puteți conștientiza ( se uită pe profilul tău de Facebook de pe un alt cont, chiar dacă l-ați blocat sau te urmăresc cand ieși de la serviciu, întreabă cunoscuții de voi apoi îi roagă să nu îți spună că au întrebat) sau că ați lăsat căi de contact deschise ( telefon, mesaje text, Facebook, Instagram, e-mail, etc) sau că vă vedeți ( accidental sau nu) pe stradă, narcopații implementează această tehnică ca să vă țină sub control.

REPET!!!!! Un Hoover nu este un semn ca le este dor de noi sau că ne iubesc sau că reprezentăm ceva deosebit! NU! este o iluzie pe care încearcă să v-o implementeze! Ei nu au capacitatea să vadă unicitatea în alte persoane și nu pot iubi! Dar ei sunt OBSEDAȚI DE CONTROL!

Dacă ați fost decartată sau ați evadat, ei au pierdut control asupra voastră și vor face orice ( …le este lor convenabil): să mintă, să păcălească, să înșele ca să vă poată controla pe baza emoțiilor voastre!

Nu te lăsa prada unui prădător și unui escroc sentimental!

Fiți liberi, fără narcisiști!

N.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s