Campania de denigrare (Smear campaign)

Narcisistul nu suportă adevărul! cel puțin nu adevărul 100% .

Una din tehnicile lor preferate este „tehnica sandviș” care combină 2 minciuni cu un adevăr. Aceasta este marca unui manipulator expert care jonglează cu noțiunile de adevărat și fals, onestitate și minciuna, realitate și iluzie.

Exemplu:

El: ” Am încredere în tine! În mine nu am încredere”.

Ea: ” Ai putea să mă înșeli, asta vrei să spui?”

El: „Nuuu! Asta niciodată! Nu pot să explic!”

  1. O minciună …… narcisistul nu are încredere în nimeni, i se pare că toată lumea e împotriva sa……
  2. Un adevăr.…. nu are încredere nici măcar în el, pentru că știe cum e în spatele măștii……
  3. Din nou o altă minciună ……nu doar ca va înșela, dar un narcisist nu poate fi loial sau fidel pentru că nu cunoaște aceste noțiuni…..

De ce fac asta? pentru destabilizarea victimei, este un antrenament mental ca să șubrezească intelectul persoanei abuzate și să o facă să aibă îndoieli legate de ceea ce e real sau nu.

113724-111583113724-111583113724-111583113724-111583113724-111583

STOP!!!!!!!! Acești oameni nu au niciun talent real, singurul lucru pe care îl știu și îl vor face până la capătul zilelor este să îi manipuleze pe ceilalți! Fac acest lucru din copilărie și se înrăutățesc cu vârsta.

Cel mai sigur mod de abordare este să vă formați ideea generală că tot ce spun este o minciună. Odată identificați acești oameni, nu trebuie crezuți! Cu cât intrați mai mult în jocul falsităților cu atât veți dansa mai mult cu diavolul.

Aceasta tehnica de două minciuni și un adevăr este utilizată din plin în campania de denigrare pe care o vor duce împotriva noastră!

DA! Acest lucrul se întâmplă chiar acum! Pe la spatele nostru sau chiar în față fără ascunzișuri, iubitul , partenerul pe care îl prețuim atât de mult le spune prietenilor noștri comuni, rudelor ( ambele parți), cunoștințelor, internetului sau oricărei persoane dispuse să asculte minciunile despre cât de oribili suntem ca și oameni. Ce oameni de nimic suntem!

Cât de nebuni suntem, cât de ușuratici suntem, cât de dezechilibrați mental și psihic suntem! Nu vor cauta ajutor! NU !!! Ei doresc doar să se plângă, să primească compătimiri și sentimente de înțelegere și compasiune! Nu ca ar știi ce să facă cu ele, pentru că ei nu pot forma legături profunde cu alți oameni! Dar LE VOR!

Pentru ei aceste compătimiri sunt combustibilul emoțional („narcissistic fuel„) de care au nevoie atât de mult!

Campania de denigrare este acerbă și afectează toate părțile implicate dar mai ales pe TINE!

Narcisistul este la mijloc și controlează informația fiind foarte atent când dirijează intrigile dintr-o parte în alta!

Exemplu:

Sunteți la o petrecere ( (TU) si narcisistul); narcul încearcă să intre în vorbă (singur) cu cunoscuții tăi. O prietenă bună a ta face cunoștință cu el și îi spune că ești o persoană minunată. 

Amica: (TU) este o tipă super! Mă bucur ca ați venit împreună!

Narcisistul: Aa….cred ca îmi aduc aminte de tine! (TU) mi-a spus că ai avut mari probleme după o despărțire și că ai fost cu capul în nori multe luni și de abia ți-ai revenit! Îmi pare rau…( compasiune falsă).

Amica: ….aaaa…asta ți-a zis de mine? (zâmbet jenat).

Apoi se va întoarce la tine și cu un aer afectat te va întreba „îngrijorat”:

Narcul: (Amica) ta este o persoană simpatică, dar am lăsat-o în pace, te tot vorbea de rău și nu o mai suportam! Nu îi e jenă? Să îmi zică chiar mie, prietenul tău?

(TU): ……

Vedeți cum narcisistul a implementat două tehnici din arsenalul său:

  1. Triunghiularea (el este tamponul dintre emoțiile puternice manifestate între două persoane).
  2. Alterarea adevărului cu scopul de a-ți compromite reputația și de a-ți strica prietenia, izolându-te de prieteni („smearing„)!

113724-111583113724-111583113724-111583113724-111583113724-111583

STOP!!!!!! Sper să vă fie învățătură de minte! Nicăieri, la școală, la muncă , în familie și în relații…nu mai credeți bârfe și clevetiri spuse de alte persoane.

Încercați pentru o singură dată să puneți față în față persoana toxică cu persoana pe care o bârfește! Sa vedeți atunci ce reacție au! Una absolut violentă și au o criză de personalitate! Asta spune multe!

why-cant-i-move-on-narcissistic-abuse-a-complex-trauma-compiled-by-jeni-mawter-38-638

O persoană normală care nu are nimic de ascuns nu va avea o cădere nervoasă dacă i-ați propune să comparați versiunile lor cu ale persoanei bârfite.

Narcisiștii nu sunt persoane normale! Toată puterea lor stă în capacitatea de a manipula pe cei din jur și de a trezi emoții puternice pe baza minciunilor debitate

IEȘIȚI DIN JOC!

Data viitoare când cineva încearcă să „vă aducă la cunoștință” ce păreri au alții despre voi întrebați pur și simplu:

„”  DE  CE   IMI   SPUI   ASTA???   /   CU  CE  SCOP  MI  MARTURISESTI  ASTA???  „”

Priviți expresia de confuzie și indignare că nu vreți să le ascultați minciunile!

Asta este un semn distinctiv pentru „oamenii minciunii” asa cum sunt numite persoanele cu trăsături narcisiste în Biblie!

Campania de denigrare (Smear campaign) are  ca scop:

snear

  • DESTABILIZAREA MENTALĂ A VICTIMEI. Combinată cu tehnica de gaslighting menită să vă convingă ca ați înnebunit sau că nu sunteți în toate mințile.
  • RUINAREA REPUTAȚIEI VICTIMEI. Astfel încât atunci când abuzul va deveni insuportabil să nu aveți la cine să apelați, probabil vă pierdeți și slujba, casa, familia vă îndepărtează și prietenii vă repudiază. Societatea ne vede ca pe niște „bunuri folosite”.
  • IZOLAREA VICTIMEI. Dacă victima nu are la cine să apeleze este nevoită să rămână cu agresorul ei, acest sentiment de putere și control pe care îl are narcisistul știind că vă are la degetul mic este un drog foarte potent!
  • SINUCIDEREA VICTIMEI. Narcisiștii nu au remușcări…nu îi interesează dacă rușinea provocată de o companie de denigrare intensă vă împinge la suicid, pentru ei este un „compliment” că cineva comite un asemenea act în numele lor ( sau al abuzului pe care l-au provocat).

Stați departe de acești indivizi periculoși! Campania de denigrare poate fi oprită prin însemnări repetate, dovezi foto/ video/ audio și mai ales neparticiparea la bârfă cu narcisiștii!

Dacă așa vorbesc pe alții ( prieteni de o viață, rude)  gândiți-vă cum vă vorbesc pe voi!!!

Aveți jos o listă cu câteva videoclipuri interesante despre campania de denigrare.

De la KimWilsonTv video 1:

Video 2:

Un videoclip foarte interesant despre campania de denigrare din familie:

Fiți liberi, fără narcisiști!

N.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s