Triunghiularea

22618285-Two-beautiful-women-pulling-a-rope-isolated-on-a-white-background-Stock-PhotoNarcisiștii și persoanele toxice sunt absolut nesătule după atenția și adorația celor din jur. Am spus atenția și adorația celor din jur….nu dragostea și nu afecțiunea lor.

De ce? pentru că ei (narcisiștii) nu pot înțelege aceste sentimente, aceste persoane sunt lipsite de capacitatea de a fii empatici, de a relaționa profund cu alte ființe și de a simți remușcări sau regret dacă au rănit pe cineva. Descrierea perfectă pentru „călăul” emoțional pe care îl cunoști prea bine.

Triunghiularea ( triangulation) este o tehnică de manipulare din arsenalul narcisistului. Grandomania, aroganța și simțul că totul i se cuvine alături de dorința de a altera adevărul îl împing pe narcisist să-și triunghiuleze partenera cu orice.

Și când spun orice mă refer la orice! În funcție de gradul de narcisism, inteligența și educația narcului vom avea exprimări diferite ale acestei capcane psihologice.

Gelozia și invidia sunt niște sentimente foarte foarte puternice. În special pentru narcisiști. Ei cred că toată lumea îi invidiază și sunt invidioși pe toată lumea (însă dacă te invidiază nu e un motiv de bucurie, deoarece ei încearcă să distrugă orice obstacol care le stă în calea controlului suprem). Gelozia partenerei este o sursă fantastică de combustibil emoțional și o cale sigură de a prelua controlul relației  (dacă ea e geloasă înseamnă că și el cu siguranță valorează  ceva, corect?).

Narcul va încerca să provoace reacții emoționale violente de frustrare, furie, gelozie în partenera lui prin tehnica triunghiularii.

Comparatii nefaste

  • cu rudele de sex feminin („mama e o bucătăreasa fantastică!” în timp ce degustă ceva ce ai preparat tu).
  • cu fostele iubite („trebuie să accepți perversiunea X,  o făceam tot timpul cu fosta”).
  • cu iubitele prietenilor lui („iubita lui Y i-a cumpărat un ceas Guess de ziua lui….ce tipă fantastică!”).
  • cu admiratori de același sex („am un coleg care cred că e gay, se uită tot timpul la mine!”).

Bineînțeles și în relațiile normale se întâmplă aceste lucruri însă!!!! diferența dintre un individ narcisist și un om normal este reacția pe care o are în momentul în care este pus față în față cu declarațiile sale.

Dacă întrebi un narc de ce îți spune aceste lucruri va sări imediat de fund în sus și va deveni foarte defensiv „doamne, cât ești de geloasă! am spus și eu așa, ce tipă deosebită este, nu mai fi atât de nesigură pe tine!” „ești nebună! este doar iubita prietenului meu, nu aș putea să fac nimic cu ea!”

113724-111583113724-111583113724-111583113724-111583113724-111583

STOP!!!!!!!! Când o persoană încearcă să răstălmăcească o situație în care trebuie să dea informații suplimentare într-una în care devine victima pentru că a făcut niște remarci răutăcioase este abuz emoțional!!! și cu atât mai rău dacă încearcă să vă demonstreze că este agasată de întrebările tale puse ca sa clarifice o situație care a fost provocată de narcisist!

Triunghiularea se face și cu animale („iubesc câinii, ei sunt fideli nu ca femeile!”) sau aparate electrocasnice, telefoane („mai bine mă riscam și băgam camașa la mașina, nu ai spălat-o bine deloc!”) sau pur și simplu te ignoră în timp ce butonează telefonul mobil.

Valoarea ta nu se raportează la valoarea celorlalți, nu suntem în competiție unii cu alții și mai ales nu pentru atenția unui narcisist!

Triunghiularea este o încercare disperată a unui escroc sentimental de a fii în control și de a stârni niște emoți puternice în rândul victimelor sale.

Apogeul triunghiulării este înșelatul și începerea unei alte relații în timp ce e cu tine! (post separat despre înselare).

Câteva referințe video despre triunghiulare

Prima este Kim Wilson, supraviețuitoare a unui prădător sociopat paranoic foarte periculos, experiență de 5 ani de calvar alături de un narcisist malign.

Meagan Michael, deosebit de inteligentă și multă informație condensată (short and sweet)explică cum te vor triunghiula folosind Facebook:

Preferata mea este Shashida Arabi sau Self Care Haven :

Fiți liberi, fără narcisiști!

 

N.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s