Trauma Bonding / Sindromul Stockholm (cătușele care leagă cei doi parteneri)

O altă tehnică de manipulare din arsenalul narcisistului este „trauma bonding” sau Sindromul Stockholm. Se referă la afecțiunea și legătura profundă pe care o simt victimele față de agresorii lor.

Personal nu sunt de acord cu aceasta „definiție” pentru ca distribuie vina pe talerul victimei, lucru pe care nu îl accept!

Victimei îi se prezintă un fals la începutul relației, o mască, un rol interpretat foarte bine sau foarte superficial, adaptat și customizat pentru a prinde victima naivă în mrejele unui escroc fără scrupule. Ceea ce vede victima la începutul relației nu este REAL!!!! Victima este păcălită!!!!

„Trauma bond” se poate defini așa: CEL CARE  ÎȚI PROVOACĂ CEA MAI MARE SUFERINȚĂ ESTE TOT CEL CARE ÎȚI ALINĂ ACEASTĂ SUFERINȚĂ.

Ființa umană știe atât: nu vrea să sufere, nu vrea să fie flămândă, nu vrea să fie rănită, nu vrea să plângă și să fie traumatizată. Pentru că această condiție să fie validă, oamenii acceptă in viata lor persoane care le-au făcut foarte mult rău dacă tot ei sunt cei care i-au „ajutat” să treacă peste acest foarte mult rău!

ESTE O ILUZIE! Cel care ți-a provocat cea mai mare suferință nu poate fi cel care te salvează!

Trauma bond se referă la sentimentele puternice declanșate de agresor în sufletul victimei, ele fiind”domolite” apoi de un comportament contradictoriu, aparent umil prin care călăul își „scuză faptele” sub umbrela impulsivității sau „din prea multă pasiune” sau „prea multă dragoste” pe care o simte față de victimă.

MINCIUNI! Nicio persoană care înțelege repercursiunile acțiunilor sale nu va provoca intenționat reacții emoționale puternice în scopul pervers de a lega victima de el.

Exemplu de trauma bond:

Trebuie sa te întâlnești cu narcisistul. El brusc dispare, nu răspunde la mesaje, la telefoane, prietenii îl acoperă și nu îți spun nimic. Trec două ore, 6 ore, o zi…. două zile. Nimeni nu știe unde e…. trebuia să vă vedeți! Ți-a promis! Unde e???

Suni disperată a 56-a oară și nu răspunde, „de ce nu răspunde??? Ce am facut??”

Și apoi…… când stai epuizată din cauza plânsului și cu lacrimile fierbinți curgându-ți pe obrajii încinși de rușinea care te încearcă acum…. se aude sunetul de mesaj recepționat!

E EL!!!! EL!!!!!!!!! „după atâta timp mi-a dat mesaj! ce face?? este bine???”

Deodată ai uitat că vrei să îi tai gatul când îl vezi…. acum îl vrei doar să fie bine să fie ok!!! Ți-a fost atât de dor de el!

113724-111583113724-111583113724-111583113724-111583113724-111583

STOP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Este o capcană! Cel care ți-a provocat niște sentimente atât de bine înrădăcinate (teama de abandon) și furie/ frustrare brusc ți le ia cu „mâna”! Ce bine! NU? NU!!!!!!

Cel care ți-a provocat o durere nu poate fi cel care îți vindecă locul în care te-a tăiat. Nu te lăsa manipulată!

Acordă-ți timp ca rănile să se vindece, implementează Fără contact (FC) sau No Contact (NC), ai grijă de ceea ce pui în farfuria ta, în mintea și în sufletul tău!

Informează-te! Uite o listă de  videoclipuri pe care trebuie să o vezi ca să înțelegi acest fenomen:

Videoclipul care relatează EXACT întâmplarea pe care am descris-o mai sus:

Următoarea este Sacha Slone, o foarte bună vloggeriță care știe să utilizeze tehnicile de contra-manipulare împotriva narcisiștilor:

Vă rog uitați-vă și la acest videoclip al Amei, o tipă deosebit de inteligentă cu mesaje foarte clare și precise:

Ca o rană să se vindece trebuie să nu o mai atingi, să îi lași timp și moment prelung de respiro! Lăsați creierul să se recupereze după trauma la care a fost supus (acea alternare între momente bune și cele groaznice, ciclul „dulce/amar”).

Fiți liberi, fără narcisiști!

N.

Reclame

Un gând despre „Trauma Bonding / Sindromul Stockholm (cătușele care leagă cei doi parteneri)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s