Stop abuzului emoțional! Educația e cea mai bună armă

Bine ați venit pe blogul meu stopabuzuluinarcisist.wordpress.com! Am decis să vorbesc despre experiența mea cu personalitățile narcisiste și persoanele toxice în general! Vreau să aduc puțină lumină pe acest teritoriu neexplorat deși, paradoxal, România este gazda a multor persoane care suferă de tulburări de personalitate atât din cauza abuzului emoțional, afectiv, fizic și spiritual pe care l-au suferit dar și pentru că persoanele în cauză sunt cei care îi abuzează pe cei din jur.

Experiența mea se bazează pe cei 31 de ani petrecuți în compania persoanelor toxice pe care le-am întâlnit în familie, la școală, la liceu și facultate, la slujbele pe care le-am avut de-a lungul anilor dar mai ales în relațiile sentimentale și de prietenie. Aceste caracteristici le-am regăsit și la mine, procesul de a mă debarasa de aceste trăsături toxice fiind unul pe care îl am în derulare și astăzi ( așa-zișii „pureci ai narcisistului”).

Sper să vă explic aceste mecanisme prin care persoanele toxice încearcă să își obțină niște avantaje de orice fel pe spinarea unor oameni naivi, empatici, preocupați de cei din jur și cu prea multă încredere ( aproape oarbă) în alții.

Vă veți convinge că nu, nu sunteți nebuni, ceea ce simțiți când vedeți o persoană toxică și cum corpul dvs. se resimte după o interacțiune cu un asemenea „caracter” este o reacție naturală de protecție.

Fiind o femeie care a trecut prin aceste experiențe de abuz emoțional, fizic, psihic, afectiv și spiritual voi vorbi despre victimă și agresor din perspectiva ea- victima și el- agresorul ( nu doar fizic) dar doresc să punctez ca personalitatea narcisistă este la fel de prevalentă în rândul femeilor ca și în cazul persoanelor de sex masculin, modalitățile de a obține ceea ce își doresc fiind diferite sau nu.

Fiți liberi, fără narcisiști!

N.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s